A Buddha útja


A Buddha útja című könyv tartalma már egy olyan előadásból ered, amelyet utolsó éveiben mondott el Osho. Érdemes ezt a könyvet akkor elővennünk, ha már nagyjából megismertük a mestert.
Egy hosszú, csendes meditáción van túl ekkor Osho, aki hónapokig némaságban élt Ashramjában. Az élet nem áll meg, ekkor már jól működő gépezet volt az azóta is virágzó Osho központ.
A könyvben megemlíti ezt, és rengeteg egyéb személyes történetbe is betekinthetünk... Osho legközelebbi tanítványai vannak csak jelen. Olyan beszélgetés ez, ami ritka a sok válogatásból készült könyv között.
Itt Magyarországon sok olyan könyv jelent meg, ami csak egy-egy témát jár körbe, és Osho számos előadásából válogatták össze a könyv fejezeteit. Ilyen könyvek a Bátorság, vagy az Intuíció.
Gondolhatnánk, hogy a Buddha útja egy előadás sorozat írott változata, de valójában nem így van. Volt szerencsém az eredeti előadás sorozatot megszerezni, amelynek részei ebben a könyvben is megjelennek, de sajnos nem volt teljes... Az egyes fejezetek hanganyagai között azonban egyéb előadások is a sorozatban voltak, szintén ehhez a témához kötődően, de a könyvben mégsem kaptak helyet.
A Dharmapáda könyvként egy sorozatban jelenhetett meg, de nálunk csak ez a könyv jött ki. Vagy van egy korábbi Dharmapáda könyv? A borító ismerős? biztos van másik is...

Aki Buddhát várja vissza a könyvben, az valami egészen meglepő formában láthatja viszont.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése